• Anneleen Van Nylen
 • Als zevenjarig meisje volgde zij muzieklessen in het Jeugdmuziekatelier Cantecleer te Mortsel. Daar werd de interesse voor zang, muziek, dans en woord gewekt. Na het middelbaar onderwijs besloot zij verder te studeren aan het Lemmensinstituut te Leuven. Zij studeerde af in juni 1995 en behaalde de Meestergraad in de Dramatische kunst, optie Woordkunst. Momenteel is zij lerares voordracht en drama aan de Kunstacademie Geraardsbergen.

  Naast het lesgeven staat Anneleen ook graag zelf op het podium. Zo maakte ze met bevriende collega's al verschillende poëzie- en cabaretprogramma's waarmee ze rondtrok, en ze wordt regelmatig gevraagd als verteller of presentatrice. Ze presenteerde al een heleboel concerten, van klassiek tot fanfare-orkest, van jazz tot folk. Op dit moment is zij vaste presentatrice van de jaarlijkse volksmuziekfestivals Folk in 't gruun te Schoten en Gooikoorts te Gooik.

  In haar vrije tijd was zij één van de drijvende krachten achter de vzw ’t Smiske, een folkcentrum in Asse dat wekelijks allerlei concerten organiseert. Momenteel is zij bestuurslid van Muziekmozaïek, het impulscentrum voor folk en jazz in Vlaanderen. Muzikaal heeft zij zich verder geschoold als zangeres en draailierspeelster, o.a. in de volksmuziekgroep Trèz, waarmee zij al gesmaakte concerten gaf. Sinds 2012 zingt ze in de acapella-groep Balvokal.

  Als folky presentatrice is Anneleen dus de geknipte persoon om Folk in 't gruun in goede banen te leiden !

  Bericht uit Goe vollek :
  New Folk Sounds, oktober/november
  Zeven jaar Gooikoorts

  Naar aanleiding van het zevenjarige feesteditie van Gooikoorts ging New Folk Sounds een gesprek aan met Patrick De Loecker¸ programmator van Gooikoorts. Een zoektocht naar de sleutel van het succes van Gooikoorts, een festival waarin verschillende muziekstijlen aan bod kunnen komen die een raakvlak hebben met de Europese muzikale traditie, een festival ook waar zowel jong als oud op het podium staan.

  Het Nederlandse folkmagazine bracht een mooi verslag over het festival waarin ook de presentatrice in de kijker werd geplaatst: “Een aparte vermelding verdienen de professionele aankondigingen door Anneleen van Nylen. Geestig en met veel kennis van zaken voorziet zij het publiek van nuttige informatie. Daarmee toont ze zich de ideale gastvrouw. Van alle festivals heeft Gooikoorts veruit de beste presentatie.”